Spravodajstvo

Tam, kde sa piesok lial a pivo sypalo

Všetko je pripravené, lavičky sa môžu zapĺňať (Foto: Monika Poníková)
Všetko je pripravené, lavičky sa môžu zapĺňať (Foto: Monika Poníková)

Je tu čas pre všetkých priaznivcov tekutého chleba, pretože v Prešove sa koná v poradí už 6. ročník Pivného festivalu. Festival bude trvať od 21. 7. do 31. 7. 2016 a bude sa konať rovnako ako po minulé roky v priestoroch 4 SPORT Areálu (známeho aj ako Jazdecký areál) na Sídlisku III.

Pod holým nebom si počas 11 dní plných dobrého jedla a pitia budú môcť návštevníci vychutnať niekoľko desiatok značiek pív, a to nielen zo Slovenska. Okrem potešenia žalúdkov čaká na ľudí aj kultúrny program v podobe koncertov rôznych hudobných štýlov. V piatok 22. júla sa napríklad predstavila speváčka Kristína, v sobotu 23. júla sa môžu tešiť fanúšikovia na OLDIES PARTY s Robom Balážom, no chýbať nebude ani prešovská skupina Heľenine oči.

Na svoje si prídu aj najmenší (Foto: Monika Poníková)
Na svoje si prídu aj najmenší (Foto: Monika Poníková)

Tí, ktorí majú v sebe súťažného ducha, by sa mali na festivale zastaviť aj v sobotu 30. júla, keď si budú môcť zmerať svoje sily v súťaži v pretláčaní rukou. Pre mužov sú pripravené dve kategórie, muži do 80 kg a muži nad 80 kg. Ak si myslíte, že je to aktivita určená skôr pre tvrdšie pohlavie, tak sa mýlite, pretože svoj priestor a kategóriu dostanú aj ženy.

Žiadne eurá. Toliare! (Foto: Monika Poníková)
Žiadne eurá. Toliare! (Foto: Monika Poníková)

Na festivale sa vyhnete hľadaniu peňazí v peňaženke či čakaniu na vydávanie peňazí, pretože pri všetkých stánkoch s jedlom a pitím sa bude platiť v toliaroch, ktoré si budete môcť zaobstarať v zmenárňach na to určených pri vstupe. Hodnota jedného toliara je 1,30 eur a hodnotu jednotlivých pochutín nájdete na informačných bilbordoch.

Hudba, jedlo, pitie. To je hádam zaručený recept na skvelú zábavu a prežitie príjemných letných večerov v kruhu vašich známych a priateľov. Určite si túto akciu nenechajte ujsť. My tam budeme a čo vy?

Monika Poníková

Komentovať

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *