Lifestyle Rozhovory

Smoothie bar na Filozofickej fakulte pripravuje ďalšie novinky

(Foto: Jana Tomaškovičová)
(Foto: Jana Tomaškovičová)

Začiatok letného semestra sa na Filozofickej fakulte niesol v duchu noviniek. Študenti, pracovníci a návštevníci Prešovskej univerzity sa môžu občerstviť v novootvorenom smoothie bare. V nasledujúcom rozhovore vám šéf nového smoothie baru prezradí aj to, ako sa pripravujú zdravé maškrty a či plánuje rozšíriť ponuku menu.

Príprava smoothie drinku (Foto: Jana Tomaškovičová)
Príprava smoothie drinku (Foto: Jana Tomaškovičová)

Ako vznikol nápad otvoriť smoothie bar na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity?

Svoje zdravie ovplyvňujeme svojím vlastným životným štýlom. Zdravý životný štýl je súhrn toho, ako žijeme a určite nezanedbateľnú časť tvorí zdravá výživa. Prvotný nápad otvoriť smoothie bar na pôde Prešovskej univerzity odštartovala práve filozofia zdravého životného štýlu.

Aké menu ponúkate svojim zákazníkom?

Život študentov je hektický, stresujúci a mnohokrát aj časovo obmedzený natoľko, že si nestačia pripraviť ani raňajky. Preto sme uvažovali nad tým, ako uľahčiť študentom štart do maximálne vyťaženého dňa, ako ich nabiť energiou a súčasne aj nasýtiť. Jednoznačne vyhrávali zdravé, ľahko stráviteľné vitamínové bomby vo forme smoothie drinkov. Základom nášho menu sú už spomínané smoothie drinky, nealko nápoje, ovocné šaláty a frappe, ktoré si môžete vybrať podľa vlastnej chuti, či už vanilkové, kokosové, čokoládové a iné frappe.

Vitamínová bomba (Foto: Jana Tomaškovičová)
Vitamínová bomba (Foto: Jana Tomaškovičová)

Ako pripravujete jednotlivé šaláty a nápoje? Plánujete rozšíriť svoju ponuku?

Smoothie drinky, ale aj ovocné šaláty pripravujeme s láskou a každý deň z čerstvého ovocia. Našim zákazníkom ponúkame kvalitné suroviny a milú, profesionálnu obsluhu, ktorá sa snaží načúvať ich požiadavkám. A práve na základe týchto požiadaviek sa chystáme rozšíriť našu ponuku okrem iného aj o smoothie bowls, ktoré sú vo svete veľmi obľúbené. Šaláty a nápoje pripravujú naše zamestnankyne na základe overených receptúr. Každé ráno prídu o hodinku skôr, aby ovocie a zelenina boli nachystané už pred otvorením a aby zákazník nemusel dlho čakať na prípravu drinku, resp. šalátu.

Plánujete tieto bary otvoriť aj na iných fakultách Prešovskej univerzity?

Ako sme už spomínali, ponuka sa bude rozširovať. A ako? To sa už naši zákazníci dozvedia prostredníctvom sociálnych sietí. Rozširovanie nášho pôsobenia na iných pracoviskách máme v pláne. Závisí to však od vzniknutej požiadavky zo strany zákazníkov a, samozrejme, od našej dohody s vedením univerzity.

Nový smoothie bar (Foto: Jana Tomaškovičová)
Nový smoothie bar (Foto: Jana Tomaškovičová)

Jana Tomaškovičová

Som zakladateľkou a šéfredaktorkou študentského časopisu Unipo Press, čím sa splnil jeden z mojich snov :). Vďaka práci v časopise som na celoslovenskej novinárskej súťaži Štúrovo pero získala stáž v redakcii markiza.sk. Nemám rada stereotyp, takže aj v časopise prispievam do rôznych kategórií, ale mojou vášňou sa stali divadlá a divadelné predstavenia :)

1 Komentár

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Zdravím.
    Mám len takú pripomienku, že ten bar nie je na Filozofickej fakulte. Je v spoločných priestoroch hlavnej budovy Prešovskej univerzity, ktoré nepatria iba jednej fakulte.